Ontspanningsmassage

Stress is tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. De psychische en lichamelijke gevolgen hiervan werken door in alle facetten van ons leven. Totdat uiteindelijk het moment aanbreekt waarop de stress niet meer uit ons systeem te bannen is en we zelfs niet meer kunnen ontspannen. Een massage doet wonderen. De voordelen van massage zijn:

Gezondheid: Massage ontspant de spieren en laat de energie weer stromen. Massage bevordert een gezonde doorbloeding, waardoor afvalstoffen beter uit het lichaam worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden opgenomen. Kortom, massage verbetert de gehele conditie.

Ontstressen: Massage brengt balans in je lichaam. Organen gaan beter functioneren en blokkades in de vorm van opgehoopte lichamelijke spanningen worden gemakkelijker opgeheven. Massage zet het hormoon serotonine aan in je lichaam waardoor je jezelf beter en gelukkiger gaat voelen.

Aanraking: Door de ontspannende werking van een massage komen mensen dichter bij zichzelf. Hierdoor helpt een massage het contact met je lichaam te herstellen en kun je jezelf makkelijker bewust worden van de kern van je spanningen of andere problemen.

Ontspanningsmassage is gericht op ontspanning. Het is geen massage op medische indicatie, waarbij een bepaalde spier of gewricht behandeld wordt (zoals bij fysiotherapie of sportmassage).

Wanneer een consult alleen uit ontspanningsmassage bestaat wordt deze niet door de zorgverzekeraar vergoed.